Koncoročný výlet
Dňa 20.5. – 21.5.2010 sa náš ročník 8.A a 8.B zúčastnil výletu na východné Slovensko.Prvou zástavkou nášho dvojdňového výletu bola Dobšinská ľadová jaskyňa. Veľmi sa nám tam páčilo, aj keď bolo sprístupnených len 400metrov.
Z jaskyne sme sa vydali na cestu do kaštieľa v Betliari. Je to jeden z najkrajších slovenských kaštieľov. Taktiež má v areáli park, ktorý je zapísaný v zozname svetových historických záhrad, kde sa nachádzal vodopád pri ktorom sme sa aj fotili. Takmer hodinu sme sa hrali s vedeckými hračkami, čo bola tiež zábava. Po prehliadke kaštieľa sme zavítali na hrad Krásna Hôrka neďaleko od Betliara. Krásna Hôrka je jeden z našich najstarších a najzachovalejších hradov patriacich rodine Adrassyovcov. S osudmi tejto rodiny je spätý aj kaštieľ Betliar. Po dlhom namáhavom dni sme sa ubytovali na SOŠ v Rožňave.
Ďalší deň sa nám začal zaujímavo cestou na Spišský hrad. Na zrúcanine hradu, ktorý je postavený na travertínovom brale nás najviac zaujali veľké nádvoria a krásny výhľad. Je to najväčší hrad v SR a jeden z najväčších v strednej Európe. Dozvedeli sme sa nové veci o stredoveku. Obohatení novými vedomosťami sme putovali na ďalšiu zastávku, ktorou bolo námestie Levoče. Navštívili sme tam kostol Sv.Jakuba. Patrí medzi najväčšie gotické chrámy na Slovensku. Nachádza sa tam najväčší drevený gotický oltár na svete, ktorý je dielom Majstra Pavla. Je 18,6 metra vysoký a 6 metrov široký.
Touto zastávkou sme ukončili náš výlet. Cesta domov bola tiež zaujímavá – z okna sme mohli pozorovať pohorie Tatier. Šťastne sme sa vrátili domov a s radosťou spomíname na tento výlet.


Koncoročný výlet Koncoročný výlet Koncoročný výlet Koncoročný výlet
Koncoročný výlet Koncoročný výlet Koncoročný výlet

späť